HomebestellenlevervoorwaardenContact

MANGOSTEEN HIGH ORAC FRUIT

 

MANGOSTEEN

Aloe vera

Granaatappel

NATUURLIJK

SUPER ELIXER

 

HOME

bestellen

uitleg info

orac waardes

ingredienten

granaatappel

onderzoek/info

verschil merken

antioxidanten info

___________________________________

mangosteen granaatappel aloevera blauwe bessen en meer

NR 1

ANTI-OXIDANT

SUPER STERK*

super zuinig in gebruik

______________________________

advertentie:

  Proefpakket:

4 flessen voor 77 €

voor 3-4 maanden

GRATIS VERZENDING

________________________________

ADVERTEREN?

ook uw product hier:

sales@luvico.nl

 

 

 

 

ingredienten in Luvico:   

 

Bestel Mangosteen sap

 

 

klik hier  >
   

 

Vitamines & more

 

 
   

UNIEK LUVICO

   

 

   
 
 

 

 
   
   
 

 

 
 

 

 
   
   
 
 

 

 
 
   
 

 

 
 
 
 

 

algemene info:

Blauwe bessen / blueberries

 
 

natuurlijke mogen blauwe bessen niet ontbreken.

 

 

 

 

Kilojoule 210
Kcal 48
Eiwit (g) 1
Vet (g) --
Koolhydraten (g) 11
Calcium (mg) 5
Ijzer (mg) 0.3
Natrium (mg) --
Tetinol --
Vitamine B1 (mg) 0.02
Vitamine B2 (mg) 0.03
Vitamine C (mg) 10

 

 

 

Het proefcentrum voor fruitteelt in Tongeren doet al 25 jaar onderzoek naar aardbeien, bessen en ander houtig kleinfruit en is zo gestoten op de kracht van blauwbessen. «Ook ander fruit en groenten zijn natuurlijk goed voor de gezondheid, zegt Patrick Meesters.

 

Het menselijk lichaam produceert zelf een aantal stoffen die de vrije radicalen bestrijden, dat geldt ook voor vitamines en stoffen die in groenten en fruit terug te vinden zijn. «Antioxidanten heten die stoffen: goodies, de goeden. En die blijken in blauwbessen, bosbessen en zwarte bessen meer aanwezig. Professor Prior ontwikkelde een methode om de 'antioxidatiewaarde' van groenten en fruit (de kracht om slechteriken te bestrijden, nvdr) te meten, de zogenaamde ORAC-methode. Donkergekleurde bessoorten bleken de hoogste ORAC-waarden te geven. Dagelijks zou je een waarde van 3.000 tot 3.500 ORAC moeten opnemen», aldus Meesters.
Het is vooral de kleurstof van de donkere bessen die antioxiderend werkt en dus de baddies bestrijdt. «Dezelfde stof die ze de blauwe kleur geeft, maakt ze tot het gezondste voedingsmiddel.»
Hoe kom je nu aan die 3.000? «Door dagelijks 10 verschillende soorten groenten en fruit te eten. Maar wie doet dat nu? Terwijl in 100 gram blauwbes tussen de 2.400 en 3000 ORAC zit. Maar ook in aardbei zit 1.875 ORAC, per 125 gram. Een sinaasappel is goed voor 2.000 ORAC.»


BRON
Caroline VANDENREYT/Roger DREESEN, Het Belang van Limburg, 31 juli 2002, p 1-2

 

Blauwe bessen super gezond


Dat broccoli, tomaat, citrusvruchten en vette vis gezond zijn, is wel redelijk bekend. Maar in dit rijtje hoort ook de blauwe bes. De blauwe bes was een tijd vergeten, maar wordt nu langzamerhand weer herontdekt.

 
antooxidanten, suiker, bessen, blauwe bessen

 
 

De blauwe bosbes

Oorspronkelijk komt de blauwe bosbes uit Noord-Amerika. Allereerst werd deze bes gebruikt om zijn sterke kleurstof. Deze was zeer geschikt voor het kleuren van verscheidene producten. Al vroeg werden de krachten van de blauwe bosbes ontdekt. Zo gebruikten de indianen deze bes onder anderen tegen verkoudheid. Zij droogden deze bessen, waardoor ze het gehele jaar te consumeren waren. Toen de indianen met de kolonisten in aanraking kwamen, leerden zij hun deze kunde.

Rond 1900 werden de bosbessen gecultiveerd tot de blauwe bes, welke in 1923 voor het eerst in Nederland kwamen.

 

Blauwe bes of blauwe bosbes?

Er is een duidelijk verschil tussen blauwe bessen en blauwe bosbessen. De blauwe bes is een gecultiveerde soort. Zo zijn deze blauwe bessen groter en groeien ze in trossen terwijl de bosbessen klein zijn en zich individueel in de struik bevinden.
Nog een kenmerkend verschil is het vruchtvlees. De blauwe bosbes bevat rood vruchtvlees en de blauwe bes wit. Zo geeft het vruchtvlees van de gecultiveerde bessen niet af en zijn ze makkelijker hanteerbaar. Beide bessoorten hebben een blauwe schil met een waasje erover. Deze schil bevat een sterke kleurstof die erg afgeeft en moeilijk te verwijderen is.De besjes zelf bevatten: citroenzuur, anthocyaan, anorganische zouten, invertsuiker, myrtilline, pectine, vitamine B en vitamine C. Anthocyaan is een paars/rode kleurstof die voorkomt in rode, violet en blauwe kleurstoffen van vruchten.
 

 

 
ServicesContactVerdeler worden?
Copyright (c) All rights reserved. Santrel Int Montreal Canada